CANVAS
JENTEHELG MED STISYKLING OG KURS

Antall plasser: 14  

  

Datoen for 2018 er ikke satt, men skriv oss en mail, så kontakter vi deg når datoen er klar.

  

De fleste stisyklistene i Norge drømmer om en helg på Canvas i Nissedal. Både grunnet syklingen, men også fokuset på god mat, annerledes overnatting og avslapning. Denne turen er kun for jenter og retter seg mot nybegynnere og de med litt erfaring fra stisykling.

   

Guidene vil dele deltakerne inn i forskjellige grupper basert på hvilke nivå du er på. 

  

Stinettet rundt Canvas er både stort og variert og passer for de fleste om du vil tilbringe en kort dag eller lengere dag på sykkelsetet. Det vil også være mye tid til avslapning og tøying med Yoga, badstue og bading både før og etter syklingen. Canvas hotell er også kjente for fantastisk mat av høy kvalitet, så her du virkelig noe å se fram til enten du drar alene eller sammen med noen gode venner. 

  

Dette er turen for deg som vil bli bedre stisyklist og samtidig nyte helgen i vakker natur med god mat og drikke!

  

Se hva vi skrev i Friluftsmagasinet UTE da vi besøkte denne idylliske plassen - Sykkelsafari

Vis mer
STED: Canvas,
Norge
NIVÅ: Enkel
Pris: Nok 4950,-
 
 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Vi møtes på parkeringen til Canvas og får bagasjen inn til hotellet. Vi blir bedre kjent og tar deretter en sykkeltur på stiene nærmest hotellet. Etter syklingen senker vi skuldrene, tar oss et glass vin og badstue før vi spiser en bedre middag.

Lørdag morgen starter vi med en runde morgenyoga for de som ønsker før vi tar en felles frokost. Vi deler oss inn i to grupper etter nivået man ønsker på syklingen før vi setter kursen til skogs.

  

Vi sykler på de fantastiske og mye omtalte stiene i området og guiden viser deg absolutt beste basert på det nivået gruppa er på. Vi sykler tilbake til Canvas for felles lunsj før vi sykler noen timer til.

  

Etter syklingen tar vi oss et velfortjent bad og tøyer ut med yoga med yogainstruktøren. Vi nyter naturen og et glass vin mens vi venter på et felfortjent måltid med fantastiske råvarer.

Søndag morgen starter vi rolig med morgenyoga for de som vil og tar en god frokost før vi sjekker ut. Vi setter oss på sykkelsetet og oppdager enda mer av stinettverket i området.

 

Etter å ha vært på sykkelsetet noen timer, tar oss drar vi tilbake til parkeringen hvor vi takker turen og en avslappende og innholdsrik jentehelg på Canvas.

Prisen for denne helgen er 4950,-

Da er følgende inkludert:

- Lokalkjent stisykkelguide
- Yogainstruktør
- Unik overnatting
- Sengetøy/håndklær
- Frokost og lunsj
- To bedre middager

Drikke, snacks og alkohol er ikke inkludert.

Denne stisykkelhelgen er kun for jenter da mange jenter føler seg mer konfortable med å sykle sammen med andre jenter og får mer læring ut av det.
Derfor må dessverre gutta sykle et annet sted denne helgen.

Vi møtes på en avtalt parkeringsplass fredag kl. 16.00. Hotellet har ingen parkering, så dette får du info om før avreise.

  

Vi satser på å være ferdig med syklingen ca. kl. 16.00 på søndagen.

Hotellet ligger på en holme i et lite tjern, to kilometer fra nærmeste bilvei, 460moh, et sted mellom Nissedal og Drangedal, i Telemark fylke.

  

Her inne er terrenget som skapt for spennende terrengsykling, med enorme områder av slett svaberg i spennende former, og runde heier framfor skarpe steinete fjell.

  

Mellom svaområdene danner nye og gamle stier enorme muligheter for stisyklister. Og midt i denne naturperlen ligger Canvas hotell.

Dette er en relativt enkel tur og vi setter ikke store krav til fysisk form eller formidable sykkelferdigheter. Men det er bra om du klarer tre dager på sykkelsetet på sti. Vi tar oss tid til å vente på alle og kommer med tips underveis. Du har kanskje syklet et par år og vil oppleve Canvas eller du er relativt ny i stisykkelgamet og ønsker å teste og lære mer om stisykling samtidig som du slapper av med yoga og nyter god mat på en veldig unik plass.

Denne helgen har vi to fantastiske hyggelige jenter som skal guide deg gjennom stinettverket i området. Jentene er flinke stisyklister og er lokalkjente i området. I tillegg er det en egen yogainstruktør med oss hele helgen.

Vi bor hele helgen på Canvas hotell. Hotellet består av mange mindre kanvas-telt. Det utendørs spa med badstue, badekar og dusj under åpen himmel, så dette er en helg for avslapning i ekte norsk natur.
Maten er av bedre kvalitet og er i høyfokus og tibredes selvfølgelig under åpen flamme.

- Stisykkel (sørg for at den er i stand)
- Slanger i tilfelle pungtering
- Miniverktøy og dekkspaker
- Sekk med drikkeblære
- Hjelm
- sykkel/solbriller
- Knebeskyttere 
- Sykkelsko
- Sokker og et ekstra par
- Sykkeltrøye og en reservetrøye
- Sykkeljakke i tilfelle ruskevær
- Sykkelshorts (padding kan anbefales)

Det er mulig å leie fulldempet stisykkel på Canvas fra merket TREK. Dette koster 1000,- ekstra for hele helgen. Si fra til oss på forhånd så er sykkelen klar når du går ut av bilen på fredagen.

LINDA HAUGERUD

Årsmodell: 1979

  

Utdannelse: PhD

  

Jobber med til daglig:  Universitetet i Agder

  

Favorittaktivitet: Vanskelig, men heller nok mot stisykling der

  

Favoritt reisemål: Det er selvfølgelig stiene på Canvas

  

Litt om deg selv Linda:  Jeg ble blitt av sykkelbasillen etter en helg på Canvas sommeren 2014. Etter dette har jeg syklet en del i Arendal, samt vært med Vebjørn som driver Canvas som guide! Vi er flere jenter i Arendal som er ute jevnlig - også midtvinters og med lykter! Det er veldig morsomt og utrolig god trening! Jeg gleder meg til å guide sammen med Merete på jentehelgen. Vi testet dette i 2016 og det var veldig morsomt og jentene var veldig fornøyde!

  

Jeg reiser også mye rundt med stisykkelen blandt annet til Nesbyen, Sogndal og Hemsedal og Gran Canaria når kulda setter inn i Norge. Gleder meg til å vise andre jenter de fantastiske stiene rundt Canvas denne helgen i juni.

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet og ved 60 dager før avreise må du betale hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din.

Fri Flyt er primært et forlag som gir ut magasiner og innenfor ulike aktiviteter for moderne og bratt friluftsliv. Vi ønsker å ta deg med på tur med det vi skriver om til daglig enten det er dyp snø, spisse fjell, grønne fjorder, smale flytstier eller nyasfaltert landevei.

  

Vi har stor og bred erfaring med å reise over hele verden på ski og sykkel på egenhånd når vi skal lage reportasjer eller ha en unik ferie for oss selv. Vi vet derfor hvor utfordrende, tidkrevende og komplekst det kan være å planlegge og reise på egenhånd. Derfor vil vi sy sammen et turopplegg basert våre opplevelser og erfaringer og gir deg som reiende et valg fra øverste hylle.  

  

Vi har som mål å gi våre reisende gjester en opplevelse utenom det vanlige og har stor fokus på læring og opplevelse. Vi er ikke et stort reisebyrå som gjør at vi kan ha fokus på de unike og genuine opplevelsene. Vi knytter oss opp med de beste menneskene for å gi deg det lille ekstra.

  

Velkommen til fjells!

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

Før turen
Blir du syk rett før du skal reise får du normalt tilbake pengene av ditt forsikringsselskap med en sykemelding fra lege.  

På turen
Våre turledere og guider har gjennomgått førstehjelpskurs. Skulle noe skje underveis på turen, har vi et støtteapparat gjennom vår forsikring som vil hjelpe oss i akutte sitasjoner.

Utover dette er du dekket av din private reiseforsikring.

turlederne/guidene har gjennomgått førstehjelpskurs. Skulle noe skje underveis på turen, har vi et støtteapparat gjennom vår forsikring

Fri Flyt Leserturer samarbeider med noen utvalgte aktører som gir deg som reisende fordeler og rabatter knyttet opp mot våre turer. Du vil få rabatten eller rabattkoden tilsendt på e-post sammen med ordrebekreftelse og spesifikk turinfo når du har meldt deg på den turopplevelsen du vil ha sammen med oss. 

   

    

    

Vpg.no er nok den mest kunnskapsrike butikken på ski og stisykling i Norge. Butikken har et stort og bredt utvalget mot målgruppen for våre turer. Vpg er opptatt av øke kompetanse, turglede og ønsker at du som er med på turene til Fri Flyt skal ha alt utstyret du trenger for å få en bra turopplevelse.

  

Rabattene gir 20% på ordinære varer i en utvalgt periode i god tid før du skal på tur med oss. På sykkelturene får du også 10% rabatt på Rocky Mountain sykler, 30% rabatt på EVOC, Julbo og Urge.
Og på skiturene får du i tillegg 30% rabatt på Salewa sekker, EVOC, Julbo og feller.

(Rabatten gjelder ikke allerede nedsatte varer, elektronikk, sykler og sykkelkomponenter)

Enkelte turer kan ha spesialpriser på spesifikke produkter gjennom partnere til Fri Flyt eller destinasjon

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå og vanskelighetsgrad på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du syklet veldig mye før og er vant til bratte og kronglete stier, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for stisykkelturene våre:

 

 

OOOOO Ekspert

Dette er sykkelturene for de som har syklet mye før og er i ekstremt god form. På disse turene kan du oppleve 10 timer på sykkelen med bra fart, du kan oppleve bratte og veldig utfordrende nedkjøringer i luftig terreng. Vi krever at du er i veldig god fysisk form slik at du kan takle opptil 10 lange dager på sykkelen. Du må også beherske sykkelen utmerket og være trygg under alle typer forhold og utfordringer stisykling kan by på.

 

OOOOO Krevende

Også på dette nivået må du være i god fysisk form og ha syklet veldig mye på sti fra før. Du vil kunne oppleve bratte og utfordrende stier i kombinasjon med høy fart og intensitet. Turene her kan vare en hel dag i flere dager i strekk. Dette er et nivå som passer veldig bra for de som har syklet mye før og ønsker å utfordre seg selv og kanskje ha mer fokus på nedoverkjøring enn teknisk bortoversykling.

 

OOOOO Middels

Er du på en middels sykkeltur har du syklet mye på sti fra før og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer lange og tunge økter på sykkelen. Du ønsker å ha det gøy, finne flyt og oppleve nye destinasjoner sammen med andre i en sosial setting. Her setter vi fokus på bra sykling og forventer at alle i gruppen har syklet mye fra før og klarer og holde et jevnt tempo både opp, bortover og nedover. Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj på dette nivået, men for at alle skal få maksimalt ut av turen må alle være trygg på seg selv og sykkelen.

 

OOOO Enkel

På dette nivået kan de fleste være med som kan sykle en terrengsykkel og ønsker å lære mer om stisykling og teknikk for å bli bedre syklist. Du bør eie en fulldempet stisykkel og tatt den i bruk noen ganger slik at du kjenner sykkelen godt. Her legger vi fokus på turopplevelsen og det sosiale på tur, men ofte kan vi bevege oss over store avstander så er bra om man har noen mil i sykkellårene før man er med på de enkle turene. Dette kan være guidede turer i et bestemt område med forholdsvis lett terreng med noen utfordringer, men de skal vi takle sammen. Dette kan også være stisykling med fokus på å bli bedre fra det nivået du allerede er på.

 

OOOO Veldig enkel

Dette er nivået for nybegynnere på freeridesykling. Her trenger du ikke å ha noe kunnskap fra før, men du må kunne sykle. Den typiske enkle turen passer for de som ønsker å lære og stisykle, eller teste ut downhillsykling. Her er det fokus på læring og det å beherske sykkelen riktig for at du skal få en fantastisk opplevelse. Her er turene korte og relativt lette.  

Vi samarbeider med IVRIG om jenterturer, -kurs, -camper og guiding.

  

Vi lager ikke jenteturer for at de er så mye dårligere enn gutta og de vanlige turenee våres er også åpne for jenter. Men ofte føler jenter seg tryggere, spør mer og tør å gi mer gass uten at gutta presser på fra sidelinjen. Girls have more fun er det noen som sier, så derfor er det noen egne kurs, camper og turer for jenter.

  

  

  

Litt om Ivrig

Ivrig er en gjeng jenter som elsker å sykle, surfe og å stå på ski. Ivrig ønsker å få flere jenter inn i miljøet og derfor arrangerer de Ivrig jenteturer! Alle turene er åpne for nybegynnere og en fin måte å teste idrettene på.

  

Turene er også for jenter som er erfarne i miljøet og som vil utvikle seg og skaffe seg nye turvenner. Første jentecamp ble arrangert på Hotel Aak i Romsdalen vinteren 2015. I skrivende stund har Ivrig arrangert ni samlinger innen sykling, ski og surf - og flere skal det bli! Jentenes mål er å være en vidåpen inngangsport til alle jenter som har lyst til å prøve seg. 

  

Bli med på tur jenter!