FRI FLYT I HALLINGDAL - 3 dager
Opplev et utvalg av flytstiene i Hallingdal

Nå kan du oppleve de aller beste flytstiene Hallingdal har å by på. Denne turen går over tre dager med enduro/all mountain sykling hvor vi shuttler opp og du sykler ned!

  

Hallingdal har et enormt nettverk av sykkelstier som våre guider vil vise deg et utvalg av de beste flytstiene. I løpet av disse dagene vil du oppleve noen av de beste av nedoverbaserte stiene Hallingdal har å by på.

   

Hele Hallingdal har fantastiske muligheter for stisykling som garantert vil gi deg opplevelser du sent vil glemme. Vi bruker shuttlebiler til å frakte deg opp i fjellet slik at du kan være utvilt til å cruise ned igjen hvor bilen venter på deg for å ta deg videre til neste eventyrsti.

    

Vår lokale guide vil ta deg med på de beste stiene i området basert på vær og hvor det er tørrest den gitte dagen. Området strekker seg fra Geilo og ned til Nesbyen. Ønsker du å oppleve alle destinasjonene kan sjekke ut seks dagersturen om du har krutt i bena til dette - Fri Flyt i Hallingdal - 6 dager

   

Du vil bli innlosjert i en ærverdig sveitservilla fra 1897 som er pusset opp og blitt til det unike Ål pensjonat hvor vi har base hele oppholdet. Her spiser vi frokost og middag blir hver dag. Med fokus på lokale råvarer og spennende smakskombinasjoner blir ikke dette bare en opplevelse fra sykkelsetet,men også en stor matopplevelse. Lunsj spiser vi på tur.

  

Dette er turen for deg som liker å sykle flytstier av beste sort, oppleve noe nytt fra sykkelsetet sammen med andre likesinnede og er glad i god mat. Vi setter sammen turen for grupper på 5-7 personer på forespørsel. Vi setter sammen turen fra 1.juni til og med 1. oktober

  
Påmeldingsfrist: 10. august

Vis mer
STED: Hallingdal,
Norge
Dato: 01.09.2017 - 03.09.2017 Utsolgt
Antall dager: 3 dager/ 2 netter
NIVÅ: Middels
Pris: fra 6900,-
 
 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Vi møtes på Ål pensjonat klokken 11. (Om du kommer med tog eller buss henter vi deg på Ål stasjon). Om du har bestillt overnatting fra torsdag får lader du opp med en lang og god frokost før vi drar samlet avgårde til dagens destinasjon. Guiden finner ut hvor vi drar basert vær og føre denne dagen. Vi drar tilbake til Ål for en bedre middag sammen.

  

Dag to spiser vi frokost sammen. Guiden bestemmer hvilken destinasjon vi drar til basert på vær, føre og gruppens ønsker basert på fredagens sykling.

  

Avslutningsdagen drar vi ut sammen etter frokost. Guiden bestemmer destinasjonen etter vær og om gruppen har noen bestemte ønsker denne avslutningsdagen. 

Vi satser på Nesbyen den siste da mange vil oppleve stiene her og bedre avslutning på helgen får man ikke! Vi satser på å være ferdig ca. kl. 16 før vi setter kursen hjemover igjen.

  

Prisen for abonneter av Fri Flyt, Playboard, UTE, Klatring, Terrengsykkel eller Landevei er 7900,-

Prisen på denne turen om du ikke er abonnet på et av disse magasinene er 9000,-

Prisen er kun 2300,- pr dag og da er alt dette inkludert:

- Lokalkjent guide 

- Shuttling med sjåfør alle tre dagene (Vi kjører deg til fjells og plukker deg opp et annet sted)

- Overnatting på et sted med lokal sjarm

- Frokost og lunsj alle dager 

- 3-retters middag fredag og lørdag

Er du på en middels sykkeltur har du syklet mye på sti fra før og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer lange og tunge økter på sykkelen.

  

Du ønsker å ha det gøy, finne flyt og oppleve nye destinasjoner sammen med andre i en sosial setting. Her setter vi fokus på bra sykling og forventer at alle i gruppen har syklet mye fra før og klarer og holde et jevnt tempo både opp, bortover og nedover.

  

Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj på dette nivået, men for at alle skal få maksimalt ut av turen må alle være trygg på seg selv og sykkelen.

  

På disse sykkeldagene er nedoversyklingen i fokus, så det er bra å være vant til stisykling nedover. for å få mest glede ut av turen Vi skal også ha det gøy så det er ikke noe tidspress og rom for venting.

Oppmøte på Ål pensjonat senest fredag kl. 11.00 (Klar for sykling). Er det behov for henting på tog- eller bussstasjon så gi oss beskjed på forhånd.

  

Ønsker du å komme på torsdag kveld og trenger overnatting kan du velge dette når du bestiller turen.  

Hallingdal er et av de mest kjente dalførene i Norge omgitt av veldig vakker natur i skog og på høyfjell. Området er preget av gårdsdrift og beite som legger grunnlaget for mange av stiene vi skal sykle på gjennom denne uken.

Hallingdal er veldig kjent for alpinanlegg, langrennsspor og fiske, mens syklingen her har ikke fått den oppmerksomheten den fortjener. Vi skal bo i tettstedet Ål som ligger ca. i sentrum av de områdene du skal få oppleve denne uken.

- God fysisk form (uteholdenhet og benmusklatur)

- Har syklet en del turer på sti før man blir med på turen

- Sørger for at sykkelen er i tipp/topp stand

- Ha med evt reservedeler da vi er langt unna spesialforretninger for sti- og enduromaskiner.

- Går gjennom pakklisten vi sender deg på mail ved påmelding

Vi bruker lokale stisyklister som guider på denne turen.

De har lokalkunnskap på området som gjør at vi alltid treffer de beste veivalgene og slipper å bruke masse tid på å finne frem og sykle feil.

På denne turen bruker vi også transport så disse turene er vanskeelig å ta på egenhånd.

Vi bor på nyoppussete Ål pensjonat som setter en ekstra spiss på hele turen. Vi har også valgt å ha fokus på ekstra god mat på denne opplevelsen for god mat hører sammen med gode stier. Det blir tre retters middag hver dag med lokale råvarer basert på sesongen. Vi kan blant annet friste med fjellørrett, elg, hjort, lam og noen lokale desserter du bare kan glede deg til.

Du må ha god helse og være skadefri for å være med på denne turen. For deg selv og alle andre som er med på tur må du si fra om du har en skade som kan gå utover sikkerheten eller sinke gruppen. Det er også spesialle krav til sikkerhetsutstyr på denne turen, se pakklisten.

  

Du må også ha gyldig reiseforsikring gjennom forsikringsbyrået ditt. Pass på at den dekker stisykling.

Pakklisten og alle detaljer sendes på e-post ved påmelding

KNUT MYKING

Årsmodell: 1984

 

Yrke: Lærer, Landbruksvikar og Sykkelfestivalgründer

 

Bosted: Ål i Hallingdal

 

Knut er oppvokst på en sauegård i Ål nærme fantastisk natur og gode skikamerater. Mykingen er en utrolig trivelig kar som alltid er blid og en fantastisk turkamerat. Han veldig dyktig på både ski og sykkel. Han var med å starte Hillbilly Huckfest, Hot-dog session, initiativtaker til Sogndal Freeride og er arrangerer Dark Days Photocahallenge. Det har vært belønnet med mange artikler og bilder i skimagasinet Fri Flyt og sykkelmagasinet Terrengsykkel, forsidebilde på boken stisykling i Norge  og han har vært programleder for TV-serien: stipatruljen hvor han reiser rundt i Norge å tester sykkelstier. Vi er veldig glade for å samerbeide med Knut og sikker på at han og hans lokalkjennskaper vil gi den en sykkelopplevelse du sent vil glemme.

 

Favorittaktivitet: Jeg liker å være ute både sommer og vinter, men harr en ekstra kjærlighet for frikjøring på ski som jeg har drevet med i mange år, også på konkurransenivå. Denne frihetsgleden har jeg tatt med meg til sykling og særlig nedoverbasert stisykling, så stisykling er nok min favorittaktivitet nå får tiden.

  

Favoritt reisemål: Jeg har reist på ski og sykkel over hele verden og sett mange flotte plasser. Norge er et av de beste landene å drive med friluftsliv i og særlig den lokale fjellheimen i Hallingdal, men det gir meg en litt større opplevelse når jeg drar til alpene enten på ski eller sykkel.

  

Guider på følgende tur: Fri Flyt i Hallingdal

image

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå og vanskelighetsgrad på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du syklet veldig mye før og er vant til bratte og kronglete stier, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for stisykkelturene våre:

 

 

OOOOO Ekspert

Dette er sykkelturene for de som har syklet mye før og er i ekstremt god form. På disse turene kan du oppleve 10 timer på sykkelen med bra fart, du kan oppleve bratte og veldig utfordrende nedkjøringer i luftig terreng. Vi krever at du er i veldig god fysisk form slik at du kan takle opptil 10 lange dager på sykkelen. Du må også beherske sykkelen utmerket og være trygg under alle typer forhold og utfordringer stisykling kan by på.

 

OOOOO Krevende

Også på dette nivået må du være i god fysisk form og ha syklet veldig mye på sti fra før. Du vil kunne oppleve bratte og utfordrende stier i kombinasjon med høy fart og intensitet. Turene her kan vare en hel dag i flere dager i strekk. Dette er et nivå som passer veldig bra for de som har syklet mye før og ønsker å utfordre seg selv og kanskje ha mer fokus på nedoverkjøring enn teknisk bortoversykling.

 

OOOOO Middels

Er du på en middels sykkeltur har du syklet mye på sti fra før og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer lange og tunge økter på sykkelen. Du ønsker å ha det gøy, finne flyt og oppleve nye destinasjoner sammen med andre i en sosial setting. Her setter vi fokus på bra sykling og forventer at alle i gruppen har syklet mye fra før og klarer og holde et jevnt tempo både opp, bortover og nedover. Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj på dette nivået, men for at alle skal få maksimalt ut av turen må alle være trygg på seg selv og sykkelen.

 

OOOO Enkel

På dette nivået kan de fleste være med som kan sykle en terrengsykkel og ønsker å lære mer om stisykling og teknikk for å bli bedre syklist. Du bør eie en fulldempet stisykkel og tatt den i bruk noen ganger slik at du kjenner sykkelen godt. Her legger vi fokus på turopplevelsen og det sosiale på tur, men ofte kan vi bevege oss over store avstander så er bra om man har noen mil i sykkellårene før man er med på de enkle turene. Dette kan være guidede turer i et bestemt område med forholdsvis lett terreng med noen utfordringer, men de skal vi takle sammen. Dette kan også være stisykling med fokus på å bli bedre fra det nivået du allerede er på.

 

OOOO Veldig enkel

Dette er nivået for nybegynnere på freeridesykling. Her trenger du ikke å ha noe kunnskap fra før, men du må kunne sykle. Den typiske enkle turen passer for de som ønsker å lære og stisykle, eller teste ut downhillsykling. Her er det fokus på læring og det å beherske sykkelen riktig for at du skal få en fantastisk opplevelse. Her er turene korte og relativt lette.  

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet og ved 60 dager før avreise må du betale hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din.

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Fri Flyt Leserturer samarbeider med noen utvalgte aktører som gir deg som reisende fordeler og rabatter knyttet opp mot våre turer. Du vil få rabatten eller rabattkoden tilsendt på e-post sammen med ordrebekreftelse og spesifikk turinfo når du har meldt deg på den turopplevelsen du vil ha sammen med oss. 

   

    

    

Vpg.no er nok den mest kunnskapsrike butikken på ski og stisykling i Norge. Butikken har et stort og bredt utvalget mot målgruppen for våre turer. Vpg er opptatt av øke kompetanse, turglede og ønsker at du som er med på turene til Fri Flyt skal ha alt utstyret du trenger for å få en bra turopplevelse.

  

Rabattene gir 20% på ordinære varer i en utvalgt periode i god tid før du skal på tur med oss. På sykkelturene får du også 10% rabatt på Rocky Mountain sykler, 30% rabatt på EVOC, Julbo og Urge.
Og på skiturene får du i tillegg 30% rabatt på Salewa sekker, EVOC, Julbo og feller.

(Rabatten gjelder ikke allerede nedsatte varer, elektronikk, sykler og sykkelkomponenter)

Enkelte turer kan ha spesialpriser på spesifikke produkter gjennom partnere til Fri Flyt eller destinasjon