PYRENEENE - STISYKKELTUR I FRANKRIKE
Denne første turen er en jentetur og sykkelturen går til Laroque-des-Alberes i sør-øst Frankrike, helt på grensen mot Spania! Her finner vi noe av områdets beste stier.

Antall plasser: Utsolgt - Meld deg på nyhetsbrevet og få med deg datoen for 2018

  

Denne gangen blir dette en jentetur og det er jentene fra IVRIGCAMP som tar dere med på denne turen.

  
Det blir stisykling i vakre omgivelser, nydelig mat og drikke.
Denne langhelgen er perfekt for deg som ikke helt klarer å gi slipp på sykkelsesongen eller det varme været.

 

Området ligger midt mellom Montpellier i Frankrike og Barcelona i Spania. Naturen er vakker og stiene er tørrere og finere enn det vi er vant til i Norge. En mulighet er å forlenge turen noen dager, så for du med deg litt storby og shopping i Barcelona samtidig.

  

Landsbyen Laroque-des-Alberes er minst 1200 år gammel med en gammel festning i midten og gamlebyen rundt den samt skikkelige bymurer og en gammel vollgrav som nå er blitt til hageparseller. Landsbyen ligger klint opp til Pyreneene og er et yndet utgangspunkt for fjellturer med et utall deilige stier som fører til de fire-fem lokale tur-toppene. Landsbyen ligger på 200 moh, men toppene bak (som er 2-3km i luftlinje) er på 1000-1200 meter, så det er bratt friluftsliv som gjelder.

  

  
Disse dagene skal handle om å teste komfort-sonen, få selvtillit på sykkelen, fokusere på gleden ved å sykle sammen med andre, og ikke minst ha det veldig gøy på sykkelen og etter syklingen.

  

Vi holder teknikkurs med fokus på posisjon på sykkelen, svingteknikk og blikk etc. Flott hvis du har noe erfaring, men du trenger ikke å være dreven, vi deler gruppene inn etter nivå.

  
Det vil også bli en enkel gjennomgang av hva man bør ha med i sekken på tur, hva man gjør med sykkelen før og etter sykling, hvordan bytte slange, justere gir og gjøre småjusteringer på demper og sykkelen.

  

Tar du ikke med egen sykkel på flyet kan du leie bra enduro-sykler til kun 30 Euro, inkludert beskyttelse.

  

Dette er turen for deg som vil oppleve et nytt område på sykkelen, bli litt bedre til å sykle og samtidig nyte det varme været med god mat og vin!

  

KUN 10 PLASSER

  

  

Vis mer
STED: PYRENEENE - Frankrike,
Norge
Dato: 20.09.2017 - 24.09.2017 Utsolgt
Antall dager: 5 dager/ 4 netter
NIVÅ: Enkel
Pris: Fra 7900,-
 

HØYDEPUNKTER PÅ TUREN I FRANKRIKE

  

- FINE FLYTSTIER

  

- LOKALE GUIDER

  

- NORSKE REISELEDERE

  

- GOD MAT

  

- VINSMAKING

  

- AVSLAPPING I VARMEN

  

 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Dere reiser fra Norge på morgenen og vi ordner med felles transport fra Barcelona ca. kl. 15.00. Har du kombinert turen med shopping eller badeferie på forhånd kan du enten reise direkte til Laroque-des-Alberes eller dra til flyplassen og bli med på transporten herfra.

  

Vi regner med å være fremme ca. kl. 17. Vi slapper av og nyter varmen og stillheten. Det blir god fransk kveldsmat kl. 20.00 sammen med litt info om de neste dagene. Så pakker vi tursekken og sjekker utstyret slik at vi er klare for tur neste morgen.

Vi spiser felles Fransk frokost kl. 09.00. Deretter går vi gjennom pakkingen og utstyret før vi blir med de lokale guidene til fjells.

Vi sykler ca. til kl. 13.00 før vi stopper for en deilig lunsj. Så sykler vi videre mens vi går gjennom litt teknikk underveis frem til kl. 17.00.

Middag fra det franske kjøkken får vi servert ca. kl. 19.00.

Vi gjør det så enkelt som at vi kopierer torsdagen, men vi blir tatt med til nye stier i området og maten er ikke den samme.

Vi møtes til forkost kl.09.00. Tar en kjapp gjennomgang av utstyr og pakking igjen før vi blir med guidene til fjelles. Felles lunsj tar vi på tur og sykler frem til ca kl. 14.00 hvor vi blir med på vintur på en lokal vingård. Vi sykler 3-4km gjennom vinranker og olivenlunder. Middag blir servert ca. kl. 19.00.

Felles frokost kl. 09.00. Deretter blir felles transport til flyplassen om du ikke vil bli igjen å bade i Middelhavet eller nyte noen dager i Barcelona

Prisen for deg som abonnerer på Fri Flyt, Playboard, Klatring, UTE, Terrengsykkel eller Landevei er prisen kun 7900,- for hele oppholdet.

Er du ikke abonnent og ikke ønsker å bli det er prisen 8900,-

- Transport til og fra flyplassen

- Overnatting alle dager

- Alle måltider

- Norsk guide

- Lokale sykkelguider

- Shuttling på sykkelturene

- Vintur

* Dette er ikke inkludert:

- Fly T/R Barcelona (book billetter tidlig, spar penger)

- Drikke og snacks

- Sykkelleie (Leie av sykler koster 30 Euro omdagen)

20. september - Felles transport fra Barcelona El-prat airport kl. 13.00 for de med tidlig flyvninger og kl. 20.30. for de som tar et senere fly.

  

24. september - Felles transport fra Laroque-des-Alberes til Barcelona El-prat airport ca. kl. 10.30. Vi ankommer Barcelona El prat airport ca. kl 13.00

Reisen ned:

Anbefaling fly tidlig: SAS fra Gardemoen kl. 07.15

Anbefaling fly sent: Vueling fra Gardemoen kl. 16.15

  

Hjemreise:

Anbefaling fly: Norwegian kl. 15.45

  

Nb! Flybillettene er rimeligere mandag og tirsdag så det kan være smart å kombinere med noen dager i Barcelona om du har mulighet.

Laroque-des-Alberes er en kommune i sør-øst Frankrike helt på grensen mot Spania.

  
Landsbyen Laroque-des-Alberes er minst 1200 år gammel med en gammel festning i midten og gamlebyen rundt den samt skikkelige bymurer og en gammel vollgrav som nå er blitt til hageparseller.

  
Landsbyen har rett under 2000 innbyggere, og det nødvendigste av kommers: baker, slakter, post, frisør, og en bokhandel/avisbutikk med litt suvenirer og leker, samt en håndfull puber og restauranter av ulik karakter og prisklasse, samt legekontor, tannlege, skole osv.

  
Landsbyen ligger klint opp til Pyreneene og er et yndet utgangspunkt for fjellturer med et utall deilige stier som fører til de fire-fem lokale tur-toppene. Landsbyen ligger på 200 moh, men toppene bak (som er 2-3km i luftlinje) er på 1000-1200 meter, så det er bratt friluftsliv som gjelder.

 
Det er ca. 8-9km til stranda med typisk Middelhavet-strandliv, der Argeles-sur-Mer er den nærmeste og Collioure kanskje den mest kjente. Det ligger flere små landsbyer like rundt Laroque, blant annet St Genis

Her trenger du ikke å forberede deg så mye annet enn å booke flybilletter og sørge for at du har en sykkel som fungerer. Trenger du å leie sykkel, så skriv oss en mail så prøver vi å ordne dette for deg.

Det er bra om du er i fysisk bra form, du trenger ikke å være treningsnarkoman, men vi skal sykle tre dager i strekk i varme tempraturer, så du bør også ha noen dager på sykkelsetet på forhånd.

Vi er så heldige å ha med oss Ingeborg Scheve, Linn Cecilie Mæhlum og Stina Bondehagen som guider fra Norge. I tillegg har vi med oss et par lokale guider slik at vi får de absolutt beste stiene mens vi er der. Vi deler oss inn etter nivå slik at vi får mest mulig glede av syklingen.

Vi bor i en privat villa hvor vi får servert Franske måltider. Gi oss gjerne beskjed om du har noen spesielle allergier vi må ta hensyn til.

Du må ha god helse for å være med på denne turen og du må si fra om du har noen spesielle skader eller sykdommer som kan sette deg selv eller gruppen i fare.

Du må sykle med minimum hjelm, briller og knebeskyttere. Sekk med ryggplate og albuebeskyttere anbefales, men er ikke noe vi krever på denne type sykling.

I Frankrike går det i Euro og kursen ligger nå på ca. 9,5 + vekslingsgebyr.

Pass på så du har gyldig reiseforsikring og at den dekker stisykling i utlandet.

Pakklisten sender vi deg ca. en uke før avreise

STINA BONDEHAGEN

Navn: Stina Bondehagen

  

Årsmodell: 88`er

  

Utdannelse: Osteopati fra Norges helsehøyskole og  bachelor i Fysisk aktivitet og Helse fra Idrettshøyskolen 

  

Jobber som: Osteopat på Kolbotn og Ringerike

  

Favorittaktivitet: veldig glad i alt sprell i naturen, men endurosykling på nye steder i verden er nok favoritten

  

Favoritt reisemål: åh, alt fra langturer med bolle og kaffi i Lillomarka, Hallingdal, Aostadalen, Canada osv

 

Stina er en av IVRIG-jentene og en aktiv jente fra Hønefoss med skogen som nærmeste nabo. Hun sykler aktivt og vant i 2014 og 2016 80/20 serien i Enduro. 

 

Hun gleder seg til å ta med både gutter og jenter på tur og har mye å lære bort, så du er virkelig heldig om du får være med denne gladjenta på tur.

image
HILDE STRÆDET

Navn: Hilde Strædet

  

Årsmodell: 1986

  

 

Jobber som: Dyrepasser i Kristiandsand dyrepark (Tigersjef)

  

Favorittaktivitet: Haha, dette kommer kanskje som en bombe, men må nok bli sykling

  

Favoritt reisemål: Elsket syklingen på Madeira og skikjøringen i Chamonix, men syklingen i Oppdal er favoritten foran Narvik

  

Hilde er fra Kristiansand hvor hun bor til daglig. I 2015 vant hun både utfor- og enduro cupen for jenter, så her har du en av Norges råeste damer på sykkel.

  

Her har du mulighet til å lære av den absolutt beste.

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet. 60 dager før avreise betaler hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din for å få refundert beløpet.

Fri Flyt er primært et forlag som gir ut magasiner og innenfor ulike aktiviteter for moderne og bratt friluftsliv. Vi ønsker å ta deg med på tur med det vi skriver om til daglig enten det er dyp snø, spisse fjell, grønne fjorder, smale flytstier eller nyasfaltert landevei.

  

Vi har stor og bred erfaring med å reise over hele verden på ski og sykkel på egenhånd når vi skal lage reportasjer eller ha en unik ferie for oss selv. Vi vet derfor hvor utfordrende, tidkrevende og komplekst det kan være å planlegge og reise på egenhånd. Derfor vil vi sy sammen et turopplegg basert våre opplevelser og erfaringer og gir deg som reiende et valg fra øverste hylle.  

  

Vi har som mål å gi våre reisende gjester en opplevelse utenom det vanlige og har stor fokus på læring og opplevelse. Vi er ikke et stort reisebyrå som gjør at vi kan ha fokus på de unike og genuine opplevelsene. Vi knytter oss opp med de beste menneskene for å gi deg det lille ekstra.

  

Velkommen til fjells!

Våre turledere er personer vi ellers samarbeider tett med. Noen er profesjonelle skikjørere, noen er fjellguider, noen er sertifiserte tindevegledere, noen er erfarene turfolk og er du heldig er så får du oppleve en tur med både forfattere, redaktør og menneskene jobber i Fri Flyt til daglig.

   

Se mer om vår guider og turledere her: GUIDER

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Fri Flyt Leserturer samarbeider med noen utvalgte aktører som gir deg som reisende fordeler og rabatter knyttet opp mot våre turer. Du vil få rabatten eller rabattkoden tilsendt på e-post sammen med ordrebekreftelse og spesifikk turinfo når du har meldt deg på den turopplevelsen du vil ha sammen med oss. 

   

    

    

Vpg.no er nok den mest kunnskapsrike butikken på ski og stisykling i Norge. Butikken har et stort og bredt utvalget mot målgruppen for våre turer. Vpg er opptatt av øke kompetanse, turglede og ønsker at du som er med på turene til Fri Flyt skal ha alt utstyret du trenger for å få en bra turopplevelse.

  

Rabattene gir 20% på ordinære varer i en utvalgt periode i god tid før du skal på tur med oss. På sykkelturene får du også 10% rabatt på Rocky Mountain sykler, 30% rabatt på EVOC, Julbo og Urge.
Og på skiturene får du i tillegg 30% rabatt på Salewa sekker, EVOC, Julbo og feller.

(Rabatten gjelder ikke allerede nedsatte varer, elektronikk, sykler og sykkelkomponenter)

Enkelte turer kan ha spesialpriser på spesifikke produkter gjennom partnere til Fri Flyt eller destinasjon

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå og vanskelighetsgrad på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du syklet veldig mye før og er vant til bratte og kronglete stier, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for stisykkelturene våre:

 

 

OOOOO Ekspert

Dette er sykkelturene for de som har syklet mye før og er i ekstremt god form. På disse turene kan du oppleve 10 timer på sykkelen med bra fart, du kan oppleve bratte og veldig utfordrende nedkjøringer i luftig terreng. Vi krever at du er i veldig god fysisk form slik at du kan takle opptil 10 lange dager på sykkelen. Du må også beherske sykkelen utmerket og være trygg under alle typer forhold og utfordringer stisykling kan by på.

 

OOOOO Krevende

Også på dette nivået må du være i god fysisk form og ha syklet veldig mye på sti fra før. Du vil kunne oppleve bratte og utfordrende stier i kombinasjon med høy fart og intensitet. Turene her kan vare en hel dag i flere dager i strekk. Dette er et nivå som passer veldig bra for de som har syklet mye før og ønsker å utfordre seg selv og kanskje ha mer fokus på nedoverkjøring enn teknisk bortoversykling.

 

OOOOO Middels

Er du på en middels sykkeltur har du syklet mye på sti fra før og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer lange og tunge økter på sykkelen. Du ønsker å ha det gøy, finne flyt og oppleve nye destinasjoner sammen med andre i en sosial setting. Her setter vi fokus på bra sykling og forventer at alle i gruppen har syklet mye fra før og klarer og holde et jevnt tempo både opp, bortover og nedover. Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj på dette nivået, men for at alle skal få maksimalt ut av turen må alle være trygg på seg selv og sykkelen.

 

OOOO Enkel

På dette nivået kan de fleste være med som kan sykle en terrengsykkel og ønsker å lære mer om stisykling og teknikk for å bli bedre syklist. Du bør eie en fulldempet stisykkel og tatt den i bruk noen ganger slik at du kjenner sykkelen godt. Her legger vi fokus på turopplevelsen og det sosiale på tur, men ofte kan vi bevege oss over store avstander så er bra om man har noen mil i sykkellårene før man er med på de enkle turene. Dette kan være guidede turer i et bestemt område med forholdsvis lett terreng med noen utfordringer, men de skal vi takle sammen. Dette kan også være stisykling med fokus på å bli bedre fra det nivået du allerede er på.

 

OOOO Veldig enkel

Dette er nivået for nybegynnere på freeridesykling. Her trenger du ikke å ha noe kunnskap fra før, men du må kunne sykle. Den typiske enkle turen passer for de som ønsker å lære og stisykle, eller teste ut downhillsykling. Her er det fokus på læring og det å beherske sykkelen riktig for at du skal få en fantastisk opplevelse. Her er turene korte og relativt lette.  

Fri Flyt Leserturer er medlem i Reisegarantifondet som gir deg en økonomisk trygghet på beløpet du har betalt til oss. Du kan lese mer her: RGF

   

   

 

Vi samarbeider med IVRIG om jenterturer, -kurs, -camper og guiding.

  

Vi lager ikke jenteturer for at de er så mye dårligere enn gutta og de vanlige turenee våres er også åpne for jenter. Men ofte føler jenter seg tryggere, spør mer og tør å gi mer gass uten at gutta presser på fra sidelinjen. Girls have more fun er det noen som sier, så derfor er det noen egne kurs, camper og turer for jenter.

  

  

  

Litt om Ivrig

Ivrig er en gjeng jenter som elsker å sykle, surfe og å stå på ski. Ivrig ønsker å få flere jenter inn i miljøet og derfor arrangerer de Ivrig jenteturer! Alle turene er åpne for nybegynnere og en fin måte å teste idrettene på.

  

Turene er også for jenter som er erfarne i miljøet og som vil utvikle seg og skaffe seg nye turvenner. Første jentecamp ble arrangert på Hotel Aak i Romsdalen vinteren 2015. I skrivende stund har Ivrig arrangert ni samlinger innen sykling, ski og surf - og flere skal det bli! Jentenes mål er å være en vidåpen inngangsport til alle jenter som har lyst til å prøve seg. 

  

Bli med på tur jenter!