SKARVHEIMEN - STISYKLING FRA STØL TIL STØL
Den beste fjellsyklingen kombinert med enestående naturopplevelser, mattradisjoner og stølsliv. Vi legger alt til rette slik at du kan nyte dagene fra sykkelsetet!

På denne turen vil vi ta deg med til Skarvheimen til en idyllisk plass som heter Reine. Et område vilt kjent for fisking og fotturer på sommeren og kiting og langrenn på vinteren. Området ligger idyllisk til på platået ved Reinskarvet med utsikt mot Hallingskarvet. Vi vil begynne med en topptur på fredagen før vi nyter kvelden på stølen. Neste dag vil vi sykle nedover retning Torpo og Gol. På veien vil vi overnatte på nok en vakker fjellstøl. 

Dette er en tur som går på naturlige fjellstier som sauer og kuer har laget gjennom mange år på sine vandringer i fjellet. Våre guider vil ta deg med på de beste stiene med mest mulig flyt og varierte stier. Vi får oppleve både tekniske partier og nydelige flytpartier som du sjelden vil oppleve.

Gruppen på denne turen vil være på maks syv personer, en lokal guide og en person som shutler bagasjen mens dere sykler.
  
Dette er turen for deg som vil ha bra stisykling med likesinnede, naturopplevelse og opplevelsen av å sykle fra sted til sted over flere dager med unik overnatting og god norsk fjellmat.

  

Det er kun 7 plasser på denne stølsturen.

Vis mer
STED: Hallingdal,
Norge
Dato: 08.09.2017 - 10.09.2017 Utsolgt
22.09.2017 - 24.09.2017
Antall dager: 3 dager/ 2 netter
NIVÅ: Middels
Pris: fra 6900,-
 

HØYDEPUNKTER PÅ DENNE SYKKELTUREN:

   

  • Flytstier
  • Høyfjell og skog
  • Stølsliv
  • Fin natur
  • Lokale guider
  • Sykling over flere dager
 
  • Dag for dag
  • Alt om reisen
  • Guiden
  • GENERELL INFO

Du møter våre guider på Ål stasjon fredag formiddag. Shuttlebussen frakter oss opp til fjellet. Området er vakre skarvheimen, kjent for langrenn, fiske og kiting, men en uoppdaget perle for syklistene.

  

Vi starter helgen med topptur. Basert på vær og fohold velger guiden en av de nærliggende hovdene eller om vi sykler på Reineskarvet, et av de flotteste fjellene i Hallingdal. Etter vi har nytt utsikten og en deilig nedkjøring på sti, venter en god middag på en idyllisk støl som ligger 1200moh hvor vi også skal overnatte. Dette er en autentisk sjarmerende tømmerhytte fra ca. 1870 med 7 sengeplasser, naursteinpeis i stua, vedfyring på kjøkkenet, parafinlamper og selvfølgelig utedo på fjøset.

  

Velkommen til ville og vakre Skarveheimen! 

Etter en god frokost lørdagen morgen sykler vi østover. Stien bukter seg gjennom høyfjellet, med noen klatringer som belønnes med fantastiske nedkjøringer.

  

Innimellom gjøres noe av syklingen på grusveier, men dette gir bedre mulighet til å ta inn den fantastiske utsikten som omringer oss på denne turen. Vi satser på å bruke ca. seks timer på sykkelsetet denne dagen. Vel fremme venter kald øl og en velfortjent middag med lokale råvarer.

  

Her er det heller ikke strøm eller innlagt vann, men det nærmeste man kan kalle autentisk stølsliv når man er på sykkeltur. 

Søndagen fortsetter vi videre østover mot Gol/Torpo. Stiene denne dagen er om mulig enda bedre, og i tillegg får vi tatt i bruk alle høydemetrene ned til dalbunnen av Hallingdal.

  

Det meste av dagen skjer fortsatt i høyfjellet, men mot avslutningen av turen venter en helt fantastisk nedkjøring som går i både løvskog og barnålsskog. Vi sykler ca. 5-6 timer denne dagen avhengig av gruppen.

  

I bunn av dalen blir vi plukket opp av shuttlebilen som kjører oss tilbake til Ål stasjon. Vi anslår å være på Ål ca kl 16.00.

  

I bunn av dalen blir vi plukket opp av shuttlebilen som kjører oss tilbake til Ål stasjon. Vi anslår å være på Ål ca kl 16.00.

Prisen for abonnenter av magasinene Fri Flyt, UTE, Terrengsykkel, Landevei, Klatring og Playboard er prisen 6900,-

Prisen på denne turen om du ikke er abonnent på et våre magasiner, er 7900,-

- Transport fra Ål til Reine
- Transport av bagasje mellom stølene
- Transport fra der vi kommer ned fra fjellegt tilbake til Ål.

- Overnatting to netter
- Sengetøy

- Frokost og niste
- Bedre middag med lokale råvarer fra Vats 

- Lokalkjent sykkelguide

Vi møtes på Ål stasjon kl. 14.00 på fredagen før vi tar felles transport opp i fjellet. Det er ikke mulighet for å bruke egen bil for å komme frem til stølen.

Vi vil være tilbake på Ål stasjon ca. kl. 16.00 på søndag ettermiddag.

Skarveheimen ligger mellon langfjellene Hallingskarvet og Reineskarvet. Her er det både vilt og vakkert. Her er det et relativt flatt platå omkranset av høye fjell som har vært og er populære beiteområder for lokale bønder. Dette gir også grunnlaget for de fine stiene vi skal oppleve.
Stølene er fra 1800-tallet og er typiske for dette området. 

Dette er en tur hvor vi lar både mobil og pulsklokke ligge. Vi skal nyte naturen og de fine flytstiene i et passende tempo som alle er konfertable med. Men å sykle tre dager i strekk merker man fort på kroppen, så å ha noen gode økter på stisykkelen før du er med på denne turen.

  

Bra kondisjon og benstyrke så du klarer tre fulle dager på sykkelsetet er viktig for at vi kan sykle samlet i et jevnt behagelig tempo. 

  

Sørg også for at sykkelen din er i tipp topp stand og det samme gjelder utstyret. Hvilke utstyr du trenger får du i pakklisten som vi sender ved påmelding.

Guidene er lokale stisyklister som har syklet i disse områdene i mange år. Trivelige Hallinger å dra på tur med. Bare å glede seg.

Vi bor på to støler oppe på høyfjellet. Her er det selvklart ikke innlagt vann og utedoen finnes på fjøset.

Maten av lokale råvarer lager vi sammen på peisen. 

Våre guide har med førstehjelpsutsyr for evt mindre skader.

På våre sykkelturer er det et krav at du sykler med hjelm. Og vi anbefaler kne- og albuebeskyttere, sykkelsko, briller og hansker.

Det er muligheter for å leie stisykkel om du ikke har egen. Gi oss beskjed om dette med en gang du melder deg på så skal vi ordne dette for deg.

Sørg for at du har gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsselskap som også gjelder stisykling.

Pakkelisten sendes etter påmeldingen på turen.

ÅDNE KVAMMEN

Årsmodell: 78`er.

 

Utdannelse fra: Veterinær- og Journalisthøyskolen.  

  

Jobb: Dyrlege i Hallingdal

  

Holdeplass: Sundre i Ål 

  

Hvorfor Ål: Jeg flyttet til Ål pga jobb og ski i 2010. Vinter var tørrere enn forventet, men sommer og høst i fjellet var finere. Ble derfor værende og nesten like opptatt av stier og sykling som ski og dyr. 

  

Favorittaktivitet vedsiden av syklingen: Tennis

  

Favoritt reisemålet dtt: Vestlandet (inkl. sørvest- og nordvestlandet)

  

Guider på denne turen: Skarveheimen - stisykling fra støl til støl

image
KNUT MYKING

Årsmodell: 1984

 

Yrke: Lærer, Landbruksvikar og Sykkelfestivalgründer

 

Bosted: Ål i Hallingdal

 

Knut er oppvokst på en sauegård i Ål nærme fantastisk natur og gode skikamerater. Mykingen er en utrolig trivelig kar som alltid er blid og en fantastisk turkamerat. Han veldig dyktig på både ski og sykkel. Han var med å starte Hillbilly Huckfest, Hot-dog session, initiativtaker til Sogndal Freeride og er arrangerer Dark Days Photocahallenge. Det har vært belønnet med mange artikler og bilder i skimagasinet Fri Flyt og sykkelmagasinet Terrengsykkel, forsidebilde på boken stisykling i Norge  og han har vært programleder for TV-serien: stipatruljen hvor han reiser rundt i Norge å tester sykkelstier. Vi er veldig glade for å samerbeide med Knut og sikker på at han og hans lokalkjennskaper vil gi den en sykkelopplevelse du sent vil glemme.

 

Favorittaktivitet: Jeg liker å være ute både sommer og vinter, men harr en ekstra kjærlighet for frikjøring på ski som jeg har drevet med i mange år, også på konkurransenivå. Denne frihetsgleden har jeg tatt med meg til sykling og særlig nedoverbasert stisykling, så stisykling er nok min favorittaktivitet nå får tiden.

  

Favoritt reisemål: Jeg har reist på ski og sykkel over hele verden og sett mange flotte plasser. Norge er et av de beste landene å drive med friluftsliv i og særlig den lokale fjellheimen i Hallingdal, men det gir meg en litt større opplevelse når jeg drar til alpene enten på ski eller sykkel.

  

Guider på følgende tur: Fri Flyt i Hallingdal

image

Når du bestiller lesertur gjennom Fri Flyt gjør du kjøpet via Fri Flyt sin webshop. Du betaler enten hele turen med en gang eller et fast delbeløp om det er lenge til turen finner sted.

  

Du vil motta en bekreftelse og videre informasjon om planlegging og gjennomføring av turen.

  

Bestillingen er bindende og ved avbestilling må du betale depositumet og ved 60 dager før avreise må du betale hele beløpet for turen. Du kan selge billetten videre, men må gi oss snarlig beskjed om dette. Ved sykdom og skade må du kontakte forsikringsselskapet der du har reiseforsikringen din.

REISEFORSIKRING

Når du er på tur med oss må du ha en gyldig reiseforsikring gjennom ditt forsikringsbyrå. I de fleste tilfellene holder det med normal reiseforsikring, men du må sjekke at du er dekket for de aktivitetene du skal på.

  

Noen av turene kan det kreves ekstra forsikring da noen selskaper ikke dekker aktiviteter i bratt terreng og spesielle sportsaktiviteter. Vi vil informere om eventuelle spesielle krav på hver enkelt tur.

  

Du må være kjent med alle våre betingelser når du skal på tur. Dette er for din egen sikkerhet og sikkerheten og opplevelsen til de andre i gruppen.

  

Alder
Du må være fyllt 18 år eller ha godkjennelse fra foresatte til å bli med oss.

  

Helse
Du må være i god fysisk form på alle turene våre og noen turer krever vi at du har gjort litt ekstra innsats på forhånd. Du må heller ikke ha en skade eller sykdom som kan utsette deg selv eller gruppen for fare.

  

Nivå
For at turen skal bli optimal for deg og de andre i gruppen er det viktig at du setter deg inn i de ulike nivåforskjellene. Ved å tilegne seg mye høyere ferdigheter enn det vi beskriver kan det medføre at du blir satt igjen på enkelte turer. Melder du deg på en tur hvor det er middels nivå og du ønsker pushe deg selv kan det fort bli kjedelig og lite utfordrende.

 
Les mer om NIVÅ her

I en hektisk hverdag med jobb og familie er det mange som fortsatt vil reise på eventyr selv om man ikke får med seg venner eller familie på tur.

  

På tur med oss er du aldri alene. Vi setter opp en gruppe med ulike mennesker, men tilpasser ferdighetsnivået så godt vi kan slik at det blir en homogen gruppe.

   

Det vi har lært av 15 år med å arrangere eventer er at det sosiale og samhold er i fokus, så her skal hele gruppen bli godt kjent og ha det hyggelig på tur sammen og forhåpentligvis bli såpass godt kjent at dere drar på tur sammen igjen senere.

Vi har klassifisert våre turer på fem nivåer etter ferdighetsnivå og vanskelighetsgrad på hver enkelt tur.

Dette er veldig viktig at du som reisende velger en tur som passer ditt ferdighetsnivå da du skal klare å gjennomføre turen eller at den ikke skal bli for lett i forhold til den gruppen du er på tur med.

 

Noen turer vi lager krever at du syklet veldig mye før og er vant til bratte og kronglete stier, mens andre turer vil basere seg på læring og du trenger ikke å ha så mye erfaring fra før. Her er en forklaring på de ulike nivåforskjellene for stisykkelturene våre:

 

 

OOOOO Ekspert

Dette er sykkelturene for de som har syklet mye før og er i ekstremt god form. På disse turene kan du oppleve 10 timer på sykkelen med bra fart, du kan oppleve bratte og veldig utfordrende nedkjøringer i luftig terreng. Vi krever at du er i veldig god fysisk form slik at du kan takle opptil 10 lange dager på sykkelen. Du må også beherske sykkelen utmerket og være trygg under alle typer forhold og utfordringer stisykling kan by på.

 

OOOOO Krevende

Også på dette nivået må du være i god fysisk form og ha syklet veldig mye på sti fra før. Du vil kunne oppleve bratte og utfordrende stier i kombinasjon med høy fart og intensitet. Turene her kan vare en hel dag i flere dager i strekk. Dette er et nivå som passer veldig bra for de som har syklet mye før og ønsker å utfordre seg selv og kanskje ha mer fokus på nedoverkjøring enn teknisk bortoversykling.

 

OOOOO Middels

Er du på en middels sykkeltur har du syklet mye på sti fra før og du er i brukbar form og i jevn aktivitet slik at du klarer lange og tunge økter på sykkelen. Du ønsker å ha det gøy, finne flyt og oppleve nye destinasjoner sammen med andre i en sosial setting. Her setter vi fokus på bra sykling og forventer at alle i gruppen har syklet mye fra før og klarer og holde et jevnt tempo både opp, bortover og nedover. Det er selvfølgelig tid til venting, pauser og lunsj på dette nivået, men for at alle skal få maksimalt ut av turen må alle være trygg på seg selv og sykkelen.

 

OOOO Enkel

På dette nivået kan de fleste være med som kan sykle en terrengsykkel og ønsker å lære mer om stisykling og teknikk for å bli bedre syklist. Du bør eie en fulldempet stisykkel og tatt den i bruk noen ganger slik at du kjenner sykkelen godt. Her legger vi fokus på turopplevelsen og det sosiale på tur, men ofte kan vi bevege oss over store avstander så er bra om man har noen mil i sykkellårene før man er med på de enkle turene. Dette kan være guidede turer i et bestemt område med forholdsvis lett terreng med noen utfordringer, men de skal vi takle sammen. Dette kan også være stisykling med fokus på å bli bedre fra det nivået du allerede er på.

 

OOOO Veldig enkel

Dette er nivået for nybegynnere på freeridesykling. Her trenger du ikke å ha noe kunnskap fra før, men du må kunne sykle. Den typiske enkle turen passer for de som ønsker å lære og stisykle, eller teste ut downhillsykling. Her er det fokus på læring og det å beherske sykkelen riktig for at du skal få en fantastisk opplevelse. Her er turene korte og relativt lette.